2020-10-11 07:43:57• hírek • Szatmár.ro

Sokan látogatták meg szombaton Kossuth-kertben szervezett Szatmári Termékek Vásárát

Az időjárás is kedvező volt Szatmárnémetiben, minek köszönhetően özönlöttek a kisgyermekes családok szombaton a Kossuth-kertbe, hiszen sok érdekes látnivalót tartogatott ezúttal is a látogatók számára a Szatmári Termékek Vására.

Harmadik alkalmához érkezett ezen a hétvégén a Szatmár Vidékfejlesztéséért Egyesület által szervezett Szatmári Termékek Vására. Az esemény helyszíne ezúttal a szatmárnémeti Kossuth-kert volt, amely nagyszerű közegnek bizonyult egy ilyen jellegű esemény számára.

A kiállított fa házikókat helyi mesterek és termelők foglalták el, szám szerint 25-en, az általuk kínált portékák között pedig fellelhető volt minden, mi szem-szájnak ingere. Szezonális zöldségeket, minőségi ételeket és italokat, kiváló kézműves termékeket tettek közszemlére a helyi termelőink.



A harmadik Szatmári Termékek Vásárának volt ezúttal volt egy plusz különlegessége: a Szatmár Vidékfejlesztéséért Egyesület, a Partium Vidékfejlesztéséért Egyesülettel, a Szatmár Megyei Magyar Gazdák Egyesületével, a CED-del és a SZÁMIT-tal karöltve megszervezték a helyi vásárt kiválóan kiegészítő “vidék a városban” rendezvényt.

A “vidék a városban” egy olyan sziget a város szívében, ahol az érdeklődők bepillantást nyerhettek a vidéki élet hétköznapjaiba. A látogatók megcsodálhatták a régi mesterségek rejtélyeit, a lovas udvarban a kovácsmester tevékenységét, majd utazhattak a lovashintókon is. Az esemény keretén belül a gyermekek megismerkedhettek különböző tenyészállatokkal és kisállatokkal, sőt még pónin is lovagolhattak.

Mindezt sokan ki is használták: a kisállat-kiállításon nyulakat, tyúkokat, galambokat, kacsákat, kecskéket, juhokat, szamarat, pónit, sőt még egy alpakát is megcsodálhattak.


A vidéki élet velejárója a mezőgazdaság, ennek szemléltetése végett pedig a szervezők az Electrolux melletti parkolóban egy mezőgazdasági gépbemutatót is tartottak, ahol kicsi és nagy egyaránt felülhetett a kiállított kombájnra, traktorokra.

A mezőgazdasági gépbemutatón Magyar Lóránd parlamenti képviselő köszöntötte az éppen jelenlévőket, jó szórakozást és eredményes bámészkodást kívánva minden érkező számára.

A Szatmári Termékek Vására vasárnap is folytatódik: az árusok 10 és 18 óra között várják a vásárlókat.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: